MINDEN, AMI MOZI

For Your Consideration

For Your Consideration

Oscar2019: Az esélyek

Presztízs csata és kampányháború Oscarért

2019. február 24. - Katona Andor

LEIGÁZHATJA A NETFLIX A MOZI ÜNNEPÉT?

 

Eljött a nagy nap, ma éjszaka, vagyis magyar idő szerint inkább hétfő hajnalban, kihirdetik az Oscar-győzteseket. A nagyszabású gálát a szokásosnál is nagyobb izgatottság előzi meg, egyrészt az Akadémia kudarcba fulladt újító ötletei miatt, másrészt mert egészen kiszámíthatatlan, kik vihetik haza az aranyszobrokat. Bajban vannak az előrejelzők is, ugyanis a november óta tartó díjátadószezon alapján általában kialakul egy konszenzus az esélyek kapcsán, de idén ennél jóval árnyaltabb a verseny.

oscars-2019-best-picture-nominees.jpg

És akkor még a kampányról nem is beszéltünk. A Netflix mindent megtesz azért, hogy Roma című filmjét győztesként ünnepeljék majd a ceremónia végén, a film költségvetésének sokszorosát fordították kampányra, felkérték Angelina Jolie-t és Charlize Theront, hogy tartsanak vetítéseket az Akadémia tagjainak, és minden fórumon elszántan küzdenek azért, hogy idén ne egy mozifilm, hanem egy streamelt alkotás lehessen a legjobb. Miért? A Netflixnek nem a Roma nézettségnövelése számít, hanem a presztízs. Miután a Cannes-i Filmfesztiválról kitiltották a filmjeiket, és többen kifakadtak az ellen, hogy mit keresnek nem moziban vetített alkotások az Oscaron (inkább lenne helyük a tévések legjobbjait elismerő Emmyn), a streamszolgáltató nagyon szeretne beinteni Hollywoodnak. És valószínűleg csak akkor lesznek boldogok, ha övék a fődíj. Ráadásul ez egy nagy győzelem az Oscar közvetítési jogait birtokló Disney-vel szemben is, ami idén kívánja elindítani saját streamcsatornáját Disney+ néven. 

oscar-2019.jpgA kampány tehát véresebb és komolyabb, mint valaha. A 10 Oscar-díjra jelölt Roma győzelme azonban még így sem biztos. Hiszen az Akadémia körülbelül 8000 voksoló tagjának többsége idős, egy másik generáció, akik nem biztos, hogy vevők lesznek a Netflix-féle új irányra. Arról nem is beszélve, hogy idegennyelvű filmeknek nem igazán szokott babér teremni a legjobb film kategóriában (főleg mióta külön kategóriában is elismerik őket). Alfonso Cuarón fekete-fehér családtörténetének viszont kedvez, hogy nincs egyértelműen erős kihívója. A Zöld könyvet mindenki szereti, de a film körüli botrány a fekete szereplők ábrázolása miatt ronthat az esélyein (legjobb rendező jelölése sincs). A kedvenc 10 Oscarra jelölt, de talán túl elvont, túl brit ahhoz, hogy komolyan vegyék. A Fekete Párduc és a Bohém rapszódia igazi közönségsikerek, amiket az Akadémia tagjai is imádnak, de még mindig túl populáris választásnak tűnnek egy ennyire rangos és szakmai filmünnepen. A Csuklyások nem elég kiemelkedő, az Alelnök túlságosan megosztó, a Csillag születik pedig nem elég eredeti, hiszen egy sokadik remake... de ki fog így nyerni? Tarol a Roma, és a Netflix tényleg leigázza Oscart? 

Ezt csak éjszaka fogjuk megtudni, de azért szokás szerint megpróbálom jómagam is megtippelni, hogy mire számíthatunk a mai gálán:

LEGJOBB FILM

A jelöltek:
Alelnök (Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Adam McKay és Kevin J. Messick)
Bohém rapszódia (Graham King)
Csillag születik (Bill Gerber, Bradley Cooper és Lynette Howler Taylor)
Csuklyások: BlacKkKlansman (Sean McKittrick, Jason Blum, Raymond Mansfield, Jordan Peele és Spike Lee)
Fekete Párduc (Kevin Feige)
A kedvenc (Ceci Dempsey, Ed Guiney, Lee Magiday és Yorgos Lanthimos)
Roma (Gabriela Rodríguez és Alfonso Cuarón)
Zöld könyv (Jim Burke, Charles B. Wessler, Brian Currie, Peter Farrelly és Nick Vallelonga)

roma_still_publicity_h_2018.jpgAhogy fent leírtam, nem lefutott még az Oscar-díjátadás fő kategóriájában a verseny. Ha csak a jelöléseket nézzük, akkor a Roma és A kedvenc vezet 10-10 nominációval. De az Akadémia az utóbbi években szeret meglepetéseket okozni (lásd: Holdfény vagy Spotlight). Így még kiszámíthatatlanabb,hogy melyik film lesz az est bajnoka. A Zöld könyvnek (5) és a Csillag születiknek (8) a rendezői jelölés hiányozhat, a Bohém rapszódiának (5) a rendező mellett forgatókönyv jelölése sincs, a Fekete Párducnak (7) pedig színész jelölése sem. A Romának nincs vágás jelölése, ami az Oscaron szinte elengedhetetlen a győzelemhez, ráadásul alulmaradt a mindig jó előjelzőnek bizonyuló Producerek Céhe-díjon a Zöld könyvvel szemben. A Csuklyásoknak (6), A kedvencnek és az Alelnöknek (8) hiába van minden fontos kategóriában nominációja, a szezon során egyetlen komolyabb díjátadón sem nyertek. Na, ezek után fejtse meg valaki, hogy ki az esélyes. Ez a helyzet egyébként a Romának kedvezhet, aminek agresszív kampánya könnyen meghozhatja a sikert ebben a furcsa mezőnyben.

Nyerni fog: Roma
Meglepetést okozhat: Zöld könyv
Személyes kedvencem: Zöld könyv

 

LEGJOBB RENDEZÉS

A jelöltek:
Alfonso Cuarón - Roma
Yorgos Lanthimos - A kedvenc
Spike Lee - Csuklyások: BlacKkKlansman
Adam McKay - Alelnök
Pawel Pawlikowski - Hidegháború

alfonso-cuaron-variety-cover-story-16x9.jpgAmennyire nyitott a legjobb film kategória, annyira egyértelműnek tűnik a rendezők között Alfonso Cuarón diadala (második rendezői Oscarja lenne), aki a szezon összes fontos díját bezsebelte. Győzelmével folytatódna az Oscaron a mexikói rendezők menetelése, a Three Amigos névre keresztelt hármasnak (Alejandro Gonzalez Inarritu, Guillermo del Toro és Alfonso Cuarón) ez lenne az ötödik győzelme ebben a kategóriában hat éven belül. Ha esetleg mégis meglepetést hozna az este, akkor valószínűleg Spike Lee nevét olvasná fel a díjátadó, a legendás fekete rendezőnek ugyanis ez a legelső jelölése ebben a kategóriában, és valószínűleg sokan szeretnék díjjal a kezében látni (erre mondjuk a forgatókönyv elismerésével is megvan az esély). Ha Spike Lee nyerne, akkor ő lenne az első fekete győztes a rendezés kategóriában, ha Cuarón nyer, akkor viszont ő lesz az Oscar történelem első rendezője, akit idegennyelvű filmért díjaznak (a The Artistot nem számítjuk, hiszen némafilm). A forgatókönyvíróként már díjazott Adam McKayt másodszor, a lengyel Pawel Pawlikowskit és a görög Yorgos Lanthimost pedig először jelölték rendezőként Oscar-díjra.

Nyerni fog: Alfonso Cuarón
Meglepetést okozhat: Spike Lee
Személyes kedvencem: Alfonso Cuarón

 

LEGJOBB NŐI FŐSZEREPLŐ

A jelöltek:
Yalitza Aparicio - Roma
Glenn Close - A férfi mögött
Olivia Colman - A kedvenc
Lady Gaga - Csillag születik
Melissa McCarthy - Megbocsátasz valaha?

29septfilm.jpgAz est egyik nagy kérdése, hogy az örök vesztes Glenn Close-t végre elismeri-e a Filmakadémia. A legendás színésznőnek ez a hetedik jelölése, és soha nem nyert még Oscart (ezzel ő a legpechesebb a ma élő színészek közül), pedig járna már neki nagyon (személyes véleményem alapján nemcsak az életműve miatt, de ezért az alakításért önmagában is megérdemelné az elismerést). Ha Glenn Close nyerne, akkor a maga 71 évével ő lenne a harmadik legidősebb győztes ebben a kategóriában. Kezdetben úgy tűnt, hogy a színészként újonc Lady Gaga lesz a nagy kihívója (akivel a Kritikusok Díját megosztva kapták meg), de mostanra a popsztár esélyei visszaestek, és valószínűleg be kell érnie a legjobb betétdal Oscarjával. Új kihívó viszont az első Oscar-jelölésének örvendő Olivia Colman, aki filmje népszerűsége mellett hazai pályán aratott BAFTA-győzelmével is jelezte, hogy számolni kell vele. Az elsőfilmes Yalitza Aparicio elsőbálozó lesz az Oscaron, az eddig komikus szerepeivel ismert Melissa McCarthy-nak pedig ez a második Oscar-jelölése.

Nyerni fog: Glenn Close
Meglepetést okozhat: Olivia Colman
Személyes kedvencem: Glenn Close

 

LEGJOBB FÉRFI FŐSZEREPLŐ

A jelöltek:
Christian Bale - Alelnök
Bradley Cooper - Csillag születik
Willem Dafoe - At Eternity's Gate
Rami Malek - Bohém rapszódia
Viggo Mortensen - Zöld könyv

bohemian-rhapsody-rami-malek-shouting-1024x576_2.pngSzoros befutót hozhat a férfi főszereplő kategória, ahol kezdetben az újabb egészen megrendítő átalakulást végrehajtó Christian Bale számított favoritnak. A korábban már Oscarral elismert színész 30 kilót hízott, hogy a maszkmesterek segítségével tökéletesen átváltozhasson a hírhedt amerikai alelnökké, Dick Cheney-vé és teljesen eltűnhessen ebben a szerepben is. Aztán azonban robbant a Bohém rapszódia, és a kritikusokat megosztó film elképesztő népszerűsége az egekbe repítette a Freddie Mercuryt alakító Rami Maleket, aki a Golden Globe-on, a BAFTA-n és a Színészek Céhe-díjátadón is legyőzte riválisát. Ha Rami Malek díjra váltja első jelölését, akkor ő lesz az első afrikai származású férfi színész, aki Oscart nyer, és az első egyiptomi származású győztes. Így jó eséllyel Bradley Cooper és Willem Dafoe negyedik, Viggo Mortensen pedig harmadik színészi Oscar-jelölését fogja elbukni.

Nyerni fog: Rami Malek
Meglepetést okozhat: Christian Bale
Személyes kedvencem: Viggo Mortensen

 

LEGJOBB NŐI MELLÉKSZEREPLŐ

A jelöltek:
Amy Adams - Alelnök
Marina de Tavira - Roma
Regina King - If Beale Street Could Talk
Emma Stone - A kedvenc
Rachel Weisz - A kedvenc

regina-king_2.jpgEgészen kaotikusan alakult a női mellékszereplő kategória a díjszezonban. Az először Oscarra jelölt Regina King Golden Globe-győzelmével lefektette az erőviszonyokat, utána viszont a BAFTA-n és a Színészek Céhe-gáláján még a jelölésről is lemaradt. Utóbbin Emily Blunt nyert a Hang nélkülért, de őt meg az Akadémia felejtette le a listáról (a brit színésznő egészen peches az Oscaron, hiszen szinte minden évben jelölésre esélyes, de ez még egyszer sem jött neki össze, idén a Mary Poppins visszatér főszerepével is mellőzték). A BAFTA-n végül a már Oscar-díjas Rachel Weisz aratott diadalt, így ő számít Regina King legkomolyabb kihívójának, ha a magyar származású sztár nyerne, akkor mindössze a harmadik színésznő lenne, aki kétszer is elnyerte a szobrot ebben a kategóriában (és az egyetlen, akinek ehhez elég volt két jelölés). A mexikói Marina de Tavira első, a Kalifornia álom főszerepéért Oscar-díjjal kitüntetett Emma Stone harmadik, a Glenn Close-hoz hasonlóan örökvesztes Amy Adams pedig hatodik jelölését ünnepli ma éjszaka. 

Nyerni fog: Regina King
Meglepetést okozhat: Rachel Weisz
Személyes kedvencem: Regina King és Rachel Weisz

 

LEGJOBB FÉRFI MELLÉKSZEREPLŐ

A jelöltek:
Mahershala Ali - Zöld könyv
Adam Driver - Csuklyások: BlacKkKlansman
Sam Elliot - Csillag születik
Richard E. Grant - Megbocsátasz valaha?
Sam Rockwell - Alelnök

sjm-l-greenbook-1122-03.jpgA férfi mellékszereplők között a szezon összes díját a kategória két évvel ezelőtti Oscar-győztese, Mahershala Ali nyerte meg. Ha az Oscaron is az ő nevét olvassák fel, akkor mindössze a második fekete színész lesz a díj történetében, aki két aranyszobrot is magáénak tudhat (eddig erre egyedül Denzel Washington volt képes). Bár nincs igazi kihívója, azért benne van a pakliban, hogy a filmes körökben végtelenül népszerű, és nagyon szerethetően szerény és kedves Richard E. Grant díjra váltja hosszú mozis karrierje ellenére első Oscar-jelölését. Adam Driver és Sam Elliot szintén először, a tavalyi mellékszereplő győztes, Sam Rockwell pedig zsinórban másodszor lesz ott jelöltként az Oscar-gálán.

Nyerni fog: Mahershala Ali
Meglepetést okozhat: Richard E. Grant
Személyes kedvencem: Mahershala Ali

 

LEGJOBB EREDETI FORGATÓKÖNYV

A jelöltek:
Alelnök - Adam McKay
A hitehagyott - Paul Schrader
A kedvenc - Deborah Davis és Tony McNamara
Roma - Alfonso Cuarón
Zöld könyv - Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie és Peter Farrelly

variety1.jpgNagyon komoly csata várható ebben a kategóriában is, és sokat elárul a díj sorsa arról is, hogy a legjobb filmek között kinek lehet igazi esélye. A jelölések szempontjából négy nagyágyú, az Alelnök, A kedvenc, a Roma és a Zöld könyv mellett a Taxisofőr és a Dühöngő bika Oscarra most először jelölt forgatókönyvírója, Paul Schrader is beleszólhat a díj sorsának alakulásába. A Golden Globe-on a Zöld könyv nyert, a BAFTA-n A kedvenc, a Forgatókönyvírók Céhénél viszont az Eighth Grade, amit Oscarra még csak nem is jelöltek. 

Nyerni fog: A kedvenc
Meglepetést okozhat: Zöld könyv
Személyes kedvencem: Zöld könyv

 

LEGJOBB ADAPTÁLT FORGATÓKÖNYV

A jelöltek:
The Ballad of Buster Scruggs - Joel Coen és Ethan Coen
Csillag születik - Eric Roth, Bradley Cooper és Will Fetters
Csuklyások: BlacKkKlansman - Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott és Spike Lee
If Beale Street Could Talk - Barry Jenkins
Megbocsátasz valaha? - Nicole Holofcener és Jeff Whitty

blackkklansman-990x556.jpgA kategória, ahol a legendás Spike Lee a BAFTA után megszerezheti első Oscar-díját is (tiszteletbeli szobra már van az Akadémiától). Ebben leginkább a Holdfényért már díjjal kitüntetett Barry Jenkins akadályozhatja meg, akinek megkapó és érzelmes filmjét sokan szerették (bár a jelölési lista láttán nem eléggé). A Forgatókönyvírók Céhének díját amúgy a Megbocsátasz valaha? kapta, fél szemünket érdemes rajtuk tartani, hiszen a kategória egyetlen női jelöltje a társszerzője ennek a valóban megkapó, keserédes történetnek. Veteránok is akadnak a mezőnyben: a Coen testvérek már forgatókönyvíróként, rendezőként és producerként is nyertek Oscart, a szakma kiválósága, Eric Roth pedig szintén kapott már szobrot a Forrest Gump forgatókönyvéért.

Nyerni fog: Csuklyások:BlacKkKlansman
Meglepetést okozhat: If Beale Street Could Talk
Személyes kedvencem: Megbocsátasz valaha?

 

LEGJOBB IDEGENNYELVŰ FILM

A jelöltek:
Bolti tolvajok (Japán)
Hidegháború (Lengyelország)
Kafarnaum (Libanon)
Mű szerző nélkül (Németország)
Roma (Mexikó)

roma-movie-review-alfonso-cuaron.jpgMagyar jelölt nélkül, erős mezőnnyel várja a gálát az idegennyelvű film kategória. Természetesen itt a Romának illene nyernie, hiszen az est fődíjára is esélyes a Netflix precedensteremtő alkotása. De néha Oscar ebben a kategóriában megtréfálja a sok díjra jelölt idegennyelvű filmeket, erről az Amélie csodálatos élete és a Faun labirintusa is tudna mesélni. Mexikónak amúgy ez a kilencedik Oscar-jelölése, de még nem kaptak díjat, ahogy Libanon sem, nekik zsinórban ez a második jelölésük ebben a kategóriában. A japánok eddig tizenháromból egyszer nyertek plusz van három különdíjuk, a németek (az ország jelenlegi formájában) tizenegyből kétszer, a lengyelek tizenkettőből egyszer vihették haza a díjat (akkor is Pawel Pawlikowskinak hála).

Nyerni fog: Roma
Meglepetést okozhat: Hidegháború
Személyes kedvencem: Bolti tolvajok

 

LEGJOBB ANIMÁCIÓS FILM

A jelöltek:
A hihetetlen család 2. (Brad Bird, John Walker és Nicole Paradis Grindle)
Kutyák szigete (Wes Anderson, Scott Rudin, Steven Rales és Jeremy Dawson)
Mirai - Lány a jövőből (Mamoru Hosoda és Yuichiro Saito)
Pókember - Irány a Pókverzum (Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, Phil Lord és Christopher Miller)
Ralph lezúzza a netet (Rich Moore, Phil Johnston és Clark Spencer)

spiderverse_cropped_0.jpgNagyon szurkolok,hogy ebben a kategóriában megtörjön a Disney/Pixar egyeduralma. Az elmúlt 11 évben 10 alkalommal a mickyegeres stúdió filmjei vihették haza az animációs filmek aranyszobrát (félreértés ne essék, sokszor nagyon megérdemelten). Idén azonban a Sony első díját ünnepelheti ebben a kategóriában a csodálatos Pókember: Irány a Pókverzum című filmmel. 

Nyerni fog: Pókember - Irány a Pókverzum
Meglepetést okozhat: A hihetetlen család 2. 
Személyes kedvencemPókember - Irány a Pókverzum

 

LEGJOBB DOKUMENTUMFILM

lead_720_405.jpgA jelöltek:
Free Solo (Elisabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin, Evan Hayes és Shannon Dill)
Hale County This Morning, This Evening (RaMell Ross, Joslyn Barnes és Su Kim)
Minding the Gap (Bing Liu és Diane Quon)
Of Fathers and Sons (Talal Derki, Ansgar Frerich, Eva Kemme és Tobias N. Siebert)
RBG (Betsy West és Julie Cohen)

Nyerni fog: Free Solo
Meglepetést okozhat: RBG
Személyes kedvencemFree Solo

 

LEGJOBB VÁGÁS

vice-amy-adams-christian-bale_0.jpgA jelöltek:
Alelnök - Hank Corwin
Bohém rapszódia - John Ottman
Csuklyások: BlacKkKlansman - Barry Alexander Brown
A kedvenc - Yorgos Mavropsaridis
Zöld könyv - Patrick J. Don Vito

Nyerni fog: Alelnök
Meglepetést okozhat: Bohém rapszódia
Személyes kedvencem: Alelnök

 

LEGJOBB OPERATŐRI MUNKA

roma-bts.jpgA jelöltek:
Csillag születik - Matthew Libatique
Hidegháború - Lukasz Zal
A kedvenc - Robbie Ryan
Mű szerző nélkül - Caleb Deschanel
Roma - Alfonso Cuarón

Nyerni fog: Roma
Meglepetést okozhat: Hidegháború
Személyes kedvencem: A kedvenc

 

LEGJOBB MŰVÉSZETI RENDEZÉS (DÍSZLET)

thefavourite2-1-e1548199966300.pngA jelöltek:
Az első ember - Nathan Crowley és Kathy Lucas
Fekete Párduc - Hannah Beachler és Jay Hart
A kedvenc - Fiona Crombie és Alice Felton
Mary Poppins visszatér - John Myhre és Gordon Sim
Roma - Eugenio Caballero és Barbara Enriquez

Nyerni fog: A kedvenc
Meglepetést okozhat: Fekete Párduc
Személyes kedvencem: A kedvenc

 

LEGJOBB JELMEZ

the-favourite-1.jpgA jelöltek:
The Ballad of Buster Scruggs - Mary Zophres
Fekete Párduc - Ruth E. Carter
A kedvenc - Sandy Powell
Két királynő - Alexandra Byrne
Mary Poppins visszatér
- Sandy Powell

Nyerni fog: A kedvenc
Meglepetést okozhat: Fekete Párduc
Személyes kedvencem: A kedvenc

 

LEGJOBB SMINK

christian_bale_in_full_makeup_as_dick_cheney_in_vice-split-h_2018.jpgA jelöltek:
Alelnök - Greg Cannom, Kate Biscoe és Patricia Dehaney
Határeset - Göran Lundström és Pamela Goldammer
Két királynő - Jenny Shircore, Marc Pilcher és Jessica Brooks

Nyerni fog: Alelnök
Meglepetést okozhat: Két királynő
Személyes kedvencem: Két királynő

 

LEGJOBB EREDETI FILMZENE

original-cin_ifbealestreetcouldtalk_thumb_1600x900.jpgA jelöltek:
Csuklyások: BlacKkKlansman - Terence Blanchard
Fekete Párduc - Ludwig Göransson
If Beale Street Could Talk - Nicholas Britell
Kutyák szigete - Alexandre Desplat
Mary Poppins visszatér
- Marc Shaiman

Nyerni fog: If Beale Street Could Talk
Meglepetést okozhat: Fekete Párduc
Személyes kedvencem: If Beale Street Could Talk

 

LEGJOBB EREDETI FILMBETÉTDAL

rev-1-asib-trl-9090r_high_res_jpeg-1-_wide-3afaaddfb18a9a5732dbd6843e417c693a5949fb-s800-c85.jpegA jelöltek:
The Ballad of Buster Scruggs - "When a Cowboy Trades His Spurs for Wings": David Rawlings és Gillian Welch
Csillag születik - "Shallow": Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando és Andrew Wyatt
Fekete Párduc - "All the Stars": Sounwave, Kendrick Lamar, Anthony Tiffith és SZA
Mary Poppins visszatér - "The Place Where Lost Things Go": Marc Shaiman és Scott Wittman
RBG
- "I'll Fight": Diane Warren

Nyerni fog: "Shallow"
Meglepetést okozhat: "All the Stars"
Személyes kedvencem: "Shallow"

 

LEGJOBB HANGKEVERÉS

f70b2aef46d64ab1d42188dc2f09913f.jpgA jelöltek:
Bohém rapszódia - Paul Massey, Tim Cavagin és John Casali
Csillag születik - Tom Ozanich, Dean A. Zupancic, Jason Ruder és Steven Morrow
Az első ember - Jon Taylor, Frank A.Montano, Ai-Ling Lee és Mary H. Ellis
Fekete Párduc - Steve Boedekker, Brandon Proctor és Peter J. Devlin
Roma
- Skip Lievsay, Craig Henighan és José Antonio García

Nyerni fog: Bohém rapszódia
Meglepetést okozhat: Csillag születik
Személyes kedvencem: Az első ember

 

LEGJOBB HANGVÁGÁS

o_163_wem_1360_comp_v003_011159_2_rgb-h_2018.jpgA jelöltek:
Bohém rapszódia - John Warhurst és Nina Hartstone
Az első ember - Ai-Ling Lee és Mildred Iatrou
Fekete Párduc - Benjamin A. Burtt és Steve Boedekker
Hang nélkül - Ethan Van der Ryn és Erik Aadahl
Roma
- Sergio Diaz és Skip Lievsay

Nyerni fog: Bohém rapszódia
Meglepetést okozhat: Az első ember
Személyes kedvencemAz első ember

 

LEGJOBB VIZUÁLIS EFFEKTUSOK

intro-1534357070.jpgA jelöltek:
Barátom, Róbert Gida - Chris Lawrence, Mike Earnes, Theo Jones és Chris Corbould
Bosszúállók: Végtelen háború - Dan DeLeeuw, Kelly Port, Russell Earl és Daniel Sudick
Az első ember - Paul Lambert, Ian Hunter, Tristan Myles és J.D. Schwalm
Ready Player One - Roger Guyett, Grady Cofer, Matthew E. Butler és David Shirk
Solo: Egy Star Wars-történet
- Rob Bredow, Patrick Tubach, Neal Scanlan és Dominic Tuohy

Nyerni fog: Bosszúállók: Végtelen háború
Meglepetést okozhatAz első ember
Személyes kedvencem: Ready Player One

 

LEGJOBB RÖVIDFILM

lead_marguerite750x.jpgA jelöltek:
Detainment (Vincent Lambe és Darron Mahon)
Fauve (Jeremy Comte és Maria Gracia Turgeon)
Madre (Rodrigo Sorogoyen és María del Puy Alvarado)
Marguerite (Marianne Farley és Marie-Héléne Panisset)
Skin (Guy Nattiv és Jaime Ray Newman)

Nyerni fog: Marguerite
Meglepetést okozhat: Skin

 

LEGJOBB RÖVID ANIMÁCIÓS FILM

920x920.jpgA jelöltek:
Animal Behaviour (Alison Snowden és David Fine)
Bao (Domee Shi és Becky Neiman)
Late Afternoon (Louise Bagnall és Nuria González Blanco)
One Small Step (Andrew Chesworth és Bobby Pontillas)
Weekends (Trevor Jimenez)

Nyerni fog: Bao
Meglepetést okozhat: One Small Step

 

LEGJOBB RÖVID DOKUMENTUMFILM

period_end_of_sentence_still.jpgA jelöltek:
Black Sheep (Ed Perkins és Jonathan Chinn)
End Game (Rob Epstein és Jeffrey Friedman)
Lifeboat (Skye Fitzgerald és Bryn Mooser)
A Night at the Garden (Marshall Curry)
Period. End of Sentence. (Rayka Zehtabchi és Melissa Berton)

Nyerni fog: Period. End of Sentence.
Meglepetést okozhat: Black Sheep

A bejegyzés trackback címe:

https://foryourconsideration.blog.hu/api/trackback/id/tr414645257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása